Sudhana könyvkiadó

lásd: facebook / sudhana kiadó

10202.jpg


Kínai örökhoroszkóp, amiben a kínai és a "normál" horoszkópot próbáltam összehozni egy kínai asztrológus segítségével. 

A könyv (amiben mind a 12 jegy hasonló leírásán kívül még egy csomó egyéb információ/táblázat stb. található) 500,-Ft-ért kapható a boltunkban.


II. A PATKÁNY

 

1. A Patkány évei

 

Patkány

1900. január 31. - 1901. február 18.

fém

Patkány

1912. február 18. - 1913. február 5.

víz

Patkány

1924. február 5. - 1925. január 24.

fa

Patkány

1936. január 24. - 1937. február 10.

tűz

Patkány

1948. február 10. - 1949. január 28.

föld

Patkány

1960. január 28. - 1961. február 14.

fém

Patkány

1972. február 15. - 1973. február 2.

víz

Patkány

1984. február 2. - 1985. február 19.

fa

Patkány

1996. február 19. - 1997. február 6.

tűz

Patkány

2008. február 7. - 2009. január 25.

föld


2. A Patkány általános jellemzői

A Patkányt sokan szeretik, mert intelligens, képes a társaság középpontjává válni, nagyon jól el tudja szórakoztatni a környezetében tartózkodókat. Vannak, akik jópofa fickónak tartják. Igazság szerint a Patkány számára majdnem minden esetben a fizikai, anyagi és érzelmi biztonság a legfontosabb, számára ezek megteremtése a legszentebb cél - az a cél, aminek érdekében bármilyen eszközt (ravaszságot, mások manipulálását, színészkedést, csalást, könyörtelenséget) fel lehet használni. Okos, átlátja az összefüggéseket, reálisan szemléli a világot, és tudja, könnyen pórul járhat, aki nem vigyáz magára, ha nem teremti meg önmaga és családja számára azt a környezetet, ahol nem kell félni.


A különböző elemek és jegyek által befolyásolt órák, hónapok és évek komoly hatást gyakorolnak a Patkány jellemére; a róla kialakított kép akkor lehet teljesebb, ha az alábbiakat is figyelembe vesszük.


3. A különböző jegyek által befolyásolt órákban született Patkányok jellemzői


23.00 - 01.00 A Patkány óráiban született Patkány képes arra, hogy elbűvölje a környezetét, remek barát, sokszor önfeláldozóan viselkedik, nagyon ügyesen bánik a szavakkal, de időnként kissé öntelt. Ért a pénzcsináláshoz.

01.00 - 03.00 A Bivaly óráiban született Patkány nagyon jól bírja a monotonitást. Mint minden Patkány, ő is elbűvöli a környezetét, de a Bivaly hatásának köszönhetően sokkal körültekintőbb és óvatosabb, mint a többi Patkány.

03.00 - 05.00 A Tigris óráiban született Patkányt agresszivitása miatt kevesen szeretik. A munkában maximalista, de hajlamos a parancsolgatásra; sértődékeny. A többi Patkánnyal ellentétben, a Tigris hatása miatt nem is tudja, mit jelent az, hogy „takarékosság".

05.00 - 07.00 A Nyúl óráiban született Patkány nagyon hamar elbűvöli a környezetét, de számító. Sikereit fokozza az a tény, hogy a Nyúl hatása miatt kifejezetten ravasz.

07.00 - 09.00 A Sárkány óráiban született Patkány kedves, kellemes személyiség. Jószívű és önfeláldozó. A Patkány pénzcsináló képességével és a Sárkány eltökéltségével megáldott személyek kiváló üzletemberek.

09.00 - 11.00 A Kígyó óráiban született Patkány megnyerő, bár kissé basáskodó hajlamú. Nagyon könnyen meghódít másokat, hamar megtalálja az utat az ember szívéhez és (sajnos) a bankszámlájához is. Egy ilyen üzletember jobb, ha a szövetségeseink, mint ha az ellenlábasaink közé tartozik.

11.00 - 13.00 A Ló óráiban született Patkány imádja a veszélyes helyzeteket, a kockázatot. Óriási „veszélyt" jelent a másik nemre: a Patkány megnyerő modorával és külsejével, és a ló könnyedségével, gyors eszével bárkit képes meghódítani. Anyagi szempontból a végletek embere: vagy hihetetlenül gazdag, vagy a nyomor szakadékának szélén tántorog.

13.00 - 15.00 A Bak óráiban született Patkány megnyerő, kedves és szentimentális, kifinomult ízléssel rendelkezik. Szereti a pénzt, megszerzése érdekében - a Bak hatására - hajlamos a megalkuvásra, befolyásos emberek előtti hajbókolásra.

15.00 - 17.00 A Majom óráiban született Patkány ravasz és gátlástalan, imádja a pénzt, bármilyen eszközt felhasznál, hogy megszerezze. A Majom hatására szórakoztató, humoros egyéniség.

17.00 - 19.00 A Kakas óráiban született Patkány kivételes intelligenciáját sokszor alantas célok érdekében veti be. Bármit megtesz a pénzért, de annak ellenére, hogy a Kakas hatására jobbnál-jobb ötletei vannak a megszerzett javak elköltésére, inkább csak ül a kincsein.

19.00 - 21.00 A Kutya óráiban született Patkány esetében jelen van a Patkány mohósága és pénzvágya, ugyanakkor felfedezhető nála a Kutyára jellemző nagyvonalúság. A Patkány bármilyen eszközt képes lenne felhasználni a javak megszerzése érdekében, ám a józan gondolkodású Kutya-énje visszafogja. (Az ilyen emberekből lesznek a legkiválóbb politikusok.)

21.00 - 23.00 A Disznó óráiban született Patkány a Disznó befolyásának köszönhetően sokkal bizonytalanabb típus, mint a Patkányok általában. Sokszor még a legegyértelműbb helyzeteket is félreértelmezi, rosszul méri fel a kockázatokat, de ha végül mégis lép, akkor már semmi sem állíthatja meg. Sokkal nagylelkűbb, mint a többi Patkány.4. A különböző elemek és jegyek által befolyásolt időszakokban született Patkányok jellemzői


Ennél a résznél, hogy alaposabban megismerjük a Patkányt, figyelembe kell vennünk, hogy az általunk vizsgált személy mely elem által befolyásolt periódusban született, majd át kell tekintenünk a nap- és holdjegyek összevetéséből adódó tulajdonságokat. Ha mindezeket figyelembe vesszük, árnyalt képet kaphatunk.


A Fém Patkány idealista, általában érzelmi alapon hozza meg döntéseit, sokszor a hangulatának megfelelően cselekszik. Sokat beszél, és általában vidámnak tűnik, de ezzel általában csak valódi hangulatát, aktuális érzéseit próbálja leplezni. Hajlamos a féltékenységre. Hamar dühbe gurul, időnként önző módon viselkedik. A pénzzel ügyesen bánik, ritkán fordul elő, hogy szűkölködnie kell. Nagyon sokat profitálhat a barátaiból, ismerőseiből. Ezzel ő is tisztában van, ezért sokszor az érdekeinek megfelelően próbál ismeretségeket kötni.

A Víz Patkány imádja az elmejátékokat, élvezi intelligenciáját, állandóan az összefüggéseket kutatja, de döntései meghozatalakor sok esetben a megérzéseire hagyatkozik. Mivel erős benne az együttérzés, és törődik másokkal, általában népszerű ember. Nézeteit tekintve inkább konzervatív, mint újító; nem forradalmár alkat, hajlik a megalkuvásra. Ha választani lehet, inkább a háttérben marad. Időként számító - valóban törődik másokkal, de leginkább önmagával. Sok esetben, felhasználva megérzéseit és emberismeretét, úgy tereli a szót, hogy ő mindenképpen győztesként kerüljön ki a szituációkból.

A Fa Patkány számára mindig, minden körülmények között a legfontosabb: a siker. Mivel kissé egoista, elsősorban a saját sikerére gondol. Intelligens, bölcs terveket készít, és ha egyszer kijelöli magának a célt, bármilyen eszközt képes felhasználni annak elérése érdekében. Átlátja a helyzetet, olyan okosan kalkulál, hogy sokan azt hiszik róla, a jövőbe lát. Önzése ellenére a környezetében élők kedvelik - ügyesen álcázza magát. Szilárd elvei vannak, mindig pontosan tudja, merre kell lépnie. Eltökélten halad, de ha érdekei úgy kívánják, képes a gyors irányváltoztatásokra, a megalkuvásra is. Szereti a biztonságot, éppen ezért komoly gondot jelent számára, hogy a logika ösvényén haladva szinte belelát a jövőbe.

A Tűz Patkány lendületes és bátor, időnként már-már vakmerő. Olyan, akár a nyári pusztát perzselő tűzvihar: megfékezhetetlenül száguld, állandóan új tennivalóra van szüksége, egyetlen pillanatra sem tud megállni - úgy érzi, ha lepihen, elpusztul. A nagy rohanásban sokszor ostoba lépéseket tesz. Időnként túlságosan idealista, és amikor szembesülnie kell a valósággal, haragra gerjed. Többször hallgat a szívére, mint a józan eszére. A szabadság a legfontosabb a számára, ennek ellenére imádja a családját, bármit képes megtenni szeretteiért.

A Föld Patkány számára a legfontosabb az anyagi és fizikai biztonság, minden lépését ennek megfelelően teszi meg. Realistán szemléli a világot; időnként kissé földhözragadtnak tartják. A biztonság olyan fontos a számára, hogy még vágyait, vele született álmait is képes félretenni; sok esetben nem olyan hivatást választ magának, amilyet szeretne, hanem inkább olyan állást vállal, ami biztos megélhetést nyújt a számára. Alapos és precíz, megbízható, de a munkatársai mégsem kedvelik, mert a biztonságot jelentő tökélyre való törekvése közben másoktól a legkisebb mulasztást is keményen megtorolja. Keménynek és akaratosnak ismerik, ám a családja körében vajszívű és megértő. Nagyon ügyesen bánik a pénzzel.

 

 

a.) Patkány-Vízöntő (Tigris hava) A szabadságvágy életvidám mintaképe. A Vízöntő hatására nála eltűnik a többi Patkány egyik fontos tulajdonsága, az állandóságra, a biztonságra való törekvés. Nem bírja az egyformaságot, folyamatosan új és új élményekre van szüksége. A többiek időnként feszültnek, kibírhatatlanul türelmetlennek látják, pedig ilyenkor csupán arról van szó, hogy már unatkozik, unja a társaságot, a környezetet, valami újra, valami másra van szüksége. Gyorsan továbblép, és bármilyen helyzetbe kerül, megállja a helyét. Akkor boldog, ha haladhat, ha szabadon mozoghat.

Fém (1900. január 31 - február 19; 1901. január 21 - február 18; 1960. január 28 - február 19; 1961. január 21 - február 14)

Víz (1912. február 18 - február 19; 1913. január 21 - február 5; 1972. február 15 - február 19; 1973. január 21 - február 2)

Fa (1924. február 5 - február 19; 1925. január 21- január 24; 1984. február 2 - február 19; 1985. február 19)

Tűz (1936. január 24 - február 19; 1937. január 21 - február 10; 1996. február 19; 1997. január 21 - február 6.)

Föld (1948. február 10 - február 19; 1949. január 21 - január 28; 2008. február 7 - február 19; 2009. január 21 - január 25)


b.) Patkány-Halak (Nyúl hava) A Halak kedves, gondoskodó, együttérző fickóvá változatják a Patkányt, kiűzik belőle az önzést, elültetik benne az együttérzés palántáját. A máskor határozott Patkány ebben az esetben kissé visszahúzódóvá válik, és nem csak a káosztól, de az imádott társaságtól is irtózik. Félénk; a Halak kiöli a Patkányból az erőszakosságra való hajlamot. Érzékeny; ez a Patkány is jó emberismerő, hamar átlátja, mit gondolnak, éreznek a többiek, de szokásától eltérő módon nem használja fel a saját érdekében a megszerzett információkat.

Fém (1900. február 20 - március 20; 1960. február 20 - március 20)

Víz (1912. február 20 - március 20; 1972. február 20 - március 20)

Fa (1924. február 20 - március 20; 1984. február 20 - március 20)

Tűz (1936. február 20 - március 20; 1996. február 20 - március 20)

Föld (1948. február 20 - március 20; 2008. február 20 - március 20)


c.) Patkány-Kos (Sárkány hava) A Patkány-Kos esetében erősen jelen van a Kosra jellemző igazságérzet, ehhez társul hozzá a Patkány ravaszságba hajló ügyessége, az elvekhez való ragaszkodása. Keményfejű, keményen dolgozó, határozott személyiség. Sosem riad vissza a feladatoktól, amelyek elvégzése közben nagy hasznát veszi természet adta intelligenciájának és szerzett tudásának.

Fém (1900. március 21 - április 19; 1960. március 21 - április 19)

Víz (1912. március 21 - április 19; 1972. március 21 - április 19)

Fa (1924. március 21 - április 19; 1984. március 21 - április 19)

Tűz (1936. március 21 - április 19; 1996. március 21 - április 19)

Föld (1948. március 21 - április 19; 2008. március 21 - április 19)


d.) Patkány-Bika (Kígyó hava) A Patkány-Bika állandóan két szemléletmód, két világnézet között őrlődik: a Bika haladásra, bátorságra, vakmerőségre ösztönzi, ugyanakkor a biztonságra törekvő Patkány visszafogná a rohanást, és a legszívesebben elbújna valahová. Ennek az ellentétnek köszönhetően a Patkány-Bika általában csak elméletben, képzeletben kalandozik, miközben a gyakorlatban éli a maga átlagos, de biztonságos életét. Másképpen fogalmazva: kiváló író válhat belőle.

Fém (1900. április 20 - május 20; 1960. április 20 - május 20)

Víz (1912. április 20 - május 20; 1972. április 20 - május 20)

Fa (1924. április 20 - május 20; 1984. április 20- május 20)

Tűz (1936. április 20 - május 20; 1996. április 20 - május 20)

Föld (1948. április 20 - május 20; 2008. április 20 - május 20)


e.) Patkány-Ikrek (Ló hava) A legenergetikusabb kombinációk egyike. A Patkány és az Ikrek is a szavak, a meggyőzés, a gyors gondolkodás mestere; valójában csak akkor lehet boldog az életben, ha olyan hivatást választ, ahol kamatoztathatja ezt a képességét. A Patkány biztonságra való törekvése és alapossága sokszor ellentétbe kerülhet az Ikrek nagyvonalúságával és felületességével, ennek megfelelően hullámzó lesz a Patkány-Ikrek teljesítménye, és sajnos a másokhoz való viszonya is.

Fém (1900. május 21 - június 21; 1960. május 21 - június 21)

Víz (1912. május 21 - június 21; 1972. május 21 - június 21)

Fa (1924. május 21 - június 21; 1984. május 21 - június 21)

Tűz (1936. május 21 - június 21; 1996. május 21 - június 21)

Föld (1948. május 21 - június 21; 2008. május 21 - június 21)


f.) Patkány-Rák (Bak hava) Az érzelmek titokzatoskodó embere. A szíve irányítja, erős benne a mások iránti együttérzés. A „határozottság" szó értelmét nem igazán ismeri; félénk, de nem gyáva, inkább visszahúzódó. Végtelenül jóhiszemű, ezért nagyon könnyen csalás áldozatává válhat. Amikor rádöbben, hogy becsapták, pillanatok alatt összeroppan, de a Patkány egoizmusának köszönhetően viszonylag hamar felépíti magát. A családja, a párja a mindene, értük valóban bármire képes lenne.

Fém (1900. június 22 - július 21; 1960. június 22 - július 21)

Víz (1912. június 22 - július 21; 1972. június 22 - július 21)

Fa (1924. június 22 - július 21; 1984. június 22 - július 21)

Tűz (1936. június 22 - július 21; 1996. június 22 - július 21)

Föld (1948. június 22 - július 21; 2008. június 22 - július 21.)


g.) Patkány-Oroszlán (Majom hava) Ő az, aki mindig, mindenért meg akarja kapni az ellenszolgáltatást. A pénz központi szerepet játszik az életében, ez az egyetlen értékmérő eszköze. Bátor és büszke, akár az Oroszlán, ugyanakkor ravasz és egoista, akár a Patkány. Imádja a szabadságot, szeret parancsolgatni. Akik vétenek ellene, azokon könyörtelenül bosszút áll - ilyenkor nem válogat az eszközökben.

Fém (1900. július 22 - augusztus 21; 1960. július 22 - augusztus 21)

Víz (1912. július 22 - augusztus 21; 1972. július 22 - augusztus 21)

Fa (1924. július 22 - augusztus 21; 1984. július 22 - augusztus 21)

Tűz (1936. július 22 - augusztus 21; 1996. július 22 - augusztus 21)

Föld (1948. július 22 - augusztus 21; 2008. július 22 - augusztus 21)


h.) Patkány-Szűz (Kakas hava) Szeret a dolgok mögé látni, folyamatosan az összefüggések felfedezésére törekszik. A Szűz tisztaságát ugyan kissé bemocskolja a Patkány önzése és túlzott céltudatossága, de ennek általában az az eredménye, hogy semmiféle feladattól nem retten vissza, amit a célja elérése érdekében végre kell hajtania. Aprólékos tervet készít, megvizsgálja a lehetőségeket, és menet közben, amikor le kell küzdenie egy-egy akadályt, nem válogat az eszközökben.

Fém (1900. augusztus 22 - szeptember 22; 1960. augusztus 22 - szeptember 22) 

Víz (1912. augusztus 22 - szeptember 22; 1972. augusztus 22 - szeptember 22)

Fa (1924. augusztus 22 - szeptember 22; 1984. augusztus 22 - szeptember 22)

Tűz (1936. augusztus 22 - szeptember 22; 1996. augusztus 22 - szeptember 22)

Föld (1948. augusztus 22 - szeptember 22; 2008. augusztus 22 - szeptember 22)


i.) Patkány-Mérleg (Kutya hava) Mindkét jegyre jellemző, hogy kedveli a társaságot, és harmonikus kapcsolatok kiépítésére törekszik. A Patkány máskor elítélendő opportunizmusa ebben az esetben, a Mérleg hatására szimpla rugalmasságként jelenik meg, vagyis abszolút pozitív tulajdonsággá változik. A Patkány-Mérleg bármilyen helyzethez képes alkalmazkodni, mindenütt feltalálja magát, és legyen bármilyen kaotikus is a környezete, céltudatosan, egyéni vonzerejét is bevetve az egyensúly megteremtésére törekszik.

Fém (1900. szeptember 23 - október 22; 1960. szeptember 23 - október 22)

Víz (1912. szeptember 23 - október 22; 1972. szeptember 23 - október 22)

Fa (1924. szeptember 23 - október 22; 1984. szeptember 23 - október 22)

Tűz (1936. szeptember 23 - október 22; 1996. szeptember 23 - október 22)

Föld (1948. szeptember 23 - október 22; 2008. szeptember 23 - október 22)


j.) Patkány-Skorpió (Disznó hava) Ravaszság, lendület, határozottság - a Patkány-Skorpió, ha van zászlaja, nyugodtan ráírhatja jelmondatként: „A cél szentesíti az eszközt!" Precíz terveket készít, hogyan érheti el - egyébként egoista - céljait, majd határozottan, hatékonyan munkához lát. Aki az útjába akad, aki megpróbál ártani neki, azt könyörtelenül félresöpri; ilyenkor nem válogat az eszközökben. Furcsa kettősség fedezhető fel nála: miközben küzd valamiért (általában a saját érdekében), még önmagát is képes feláldozni; hajlamos arra, hogy túlhajszolja magát és a környezetében élőket.

Fém (1900. október 23 - november 21; 1960. október 23 - november 21)

Víz (1912. október 23 - november 21; 1972. október 23 - november 21)

Fa (1924. október 23 - november 21; 1984. október 23 - november 21)

Tűz (1936. október 23 - november 21; 1996. október 23 - november 21)

Föld (1948. október 23 - november 21; 2008. október 23 - november 21)


k.) Patkány-Nyilas (Patkány hava) Könnyedén, lazán, precízen halad előre az útján. Céltudatos, akár a Nyilas, de menet közben bármilyen eszközt (időnként még a megalkuvást is) felhasznál a cél érdekében. A Patkány intelligenciája és a Nyilas délcegsége elbűvölő egyéniséggé teszi; gyakran kerül a társaság középpontjába, de jaj annak, aki elhiszi mézes szavait, mert sosem lehet tudni, hogy mikor manipulálja az embert, mikor színészkedik. Időnként úgy tűnhet, mintha a fellegekben járna, de vigyázat, mert ez is csak színlelés: ő mindig két lábbal áll a földön.

Fém (1900. november 22 - december 21; 1960. november 22 - december 21)

Víz (1912. november 22 - december 21; 1972. november 22 - december 21)

Fa (1924. november 22 - december 21; 1984. november 22 - december 21)

Tűz (1936. november 22 - december 21; 1996. november 22 - december 21)

Föld (1948. november 22 - december 21; 2008. november 22 - december 21)


l.) Patkány-Bak (Bivaly hava) A ravaszsággal kombinált precizitás mintaképe lehetne. Bölcs és körültekintő, a Patkány intelligenciájának köszönhetően előrelátó. Mindig kiszagolja, mi van a levegőben, átgondolja a helyzetet, és bátran vállalkozik. Időnként úgy tűnhet, hogy óriási kockázatot vállal, ám senki ne féltse őt: a Bak jelentősen visszafogja a kissé szeleburdi Patkányt, így bármilyen lépést is tesz, nem kell tartania attól, hogy csapdába lép. Mindig, mindenből képes hasznot kovácsolni, akár anyagi, akár erkölcsi, akár elvi értelemben. Ha mást nem, hát tapasztalatokat szerez -  ez is fontos a számára, a Patkánynak folyamatosan szüksége van ilyesfajta szellemi táplálékra.

Fém (1900. december 22 - 1901. január 20; 1960. december 22 - 1961. január 20)

Víz (1912. december 22 - 1913. január 20;  1972. december 22 - 1973. január 20)

Fa (1924. december 22 - 1925. január 20; 1984. december 22 - 1985. január 20)

Tűz (1936. december 22 - 1937. január 20; 1996. december 22 - 1997. január 20)

Föld (1948. december 22 - 1949. január 20; 2008. december 22 - 2009. január 20)


 

5. A Patkány és a többiek


A Patkány kapcsolata a


Patkánnyal

Konfliktusoktól mentes kapcsolat. Jó együttműködés. Minden tekintetben passzolnak egymáshoz. Kiváló csapatmunkára képesek együtt.

Bivallyal

Kettejük kapcsolatából tökéletes házasság / üzleti viszony jöhet létre. Kölcsönös, hallgatólagos megértés jellemzi őket. Vonzódnak egymáshoz.

Tigrissel

Elviselik egymást. Kapcsolatuk mentes a konfliktusoktól, de nem vonzzák különösebben egymást.

Nyúllal

Baráti kapcsolatot tudnak kialakítani; jól kijönnek egymással. Különösebb vitákra nem kell számítaniuk.

Sárkánnyal

Nagyon jó kapcsolatot alakíthatnak ki egymással, létrehozhatják a tökéletes házasságot / üzleti kapcsolatot. Nagyon jól kijönnek egymással.

Kígyóval

Nagyon jól együtt tudnak működni. Kedvelik és kölcsönösen megértik egymást. Együtt sikeresek lehetnek.

Lóval

Nagyon rossz a kapcsolatuk, se a házasságuk, se az üzleti viszonyuk nem lehet jó. Állandó közöttük a rivalizálás.

Bakkal

Kapcsolatuk nem túl jó, gyakran vannak nézeteltéréseik. Nem sok közös van bennük, de időnként elviselik egymást.

Majommal

Nagyon jó párost tudnak alkotni, együtt kifejezetten sikeresek lehetnek. Megértik egymást.

Kakassal

Kapcsolatuk nem lehet se kiegyensúlyozott, se tartós. Gyakran lehet nézeteltérésük. Valahogy taszítják egymást.

Kutyával

Tisztelik egymást. Különösebb viták nem alakulhatnak ki közöttük. Jól együtt tudnak dolgozni a közös cél érdekében.

Disznóval

Viszonylagosan kiegyensúlyozott kapcsolatot tudnak kialakítani egymással. Közös céljaik vannak, emiatt képesek az együttműködésre és egymás elviselésére.

6. Mi vár a Patkányra a különböző jegyek által befolyásolt években?


a.)  A Patkány a Patkány évében

A Patkány éve a Patkány számára eredményes, minden tekintetben pozitív. A szerelmi/családi ügyek rendeződnek, a régóta húzódó problémák megoldódnak. A hivatás területén előléptetés várható; a kreatív és/vagy művészeti tevékenységgel foglalkozó Patkányok sikerre számíthatnak. A Patkány a saját évében úgy vonzza a pénzt és a javakat, mint mágnes a vasat. Váratlan eredmények jelentkezhetnek; nem remélt, kedvező kapcsolatok létrejötte várható úgy a magánéletben, mint a hivatás területén.


b.) A Patkány a Bivaly évében

A Bivaly éve a Patkány számára nem túl rossz, de annak ellenére, hogy kiemelkedően jónak sem mondható, egészében véve pozitív jellegű. A szerelmi/családi ügyekre az elégedettség, a kiegyensúlyozottság, és a szélsőséges érzelmek hiánya jellemző. A hivatás területén minden marad a régiben; új eredmények nem várhatóak, vagy ha mégis jelentkeznek, akkor lassan fejlődnek ki, és nem lesznek túlságosan nagy horderejűek. Ezt a kiegyensúlyozott, egészében véve kellemes állapotot a hivatással és a családdal/szerelmi ügyekkel kapcsolatos megnövekedett felelősség keserítheti meg. Számítani lehet a stressz fokozódására, de ezt néhány nem várt, szerencsésnek tekinthető esemény ellenpontozza.


c.) A Patkány a Tigris évében

A Tigris éve a Patkány számára nem túl rossz, de annak ellenére, hogy kimondottan rossznak sem tekinthető, a negatív kicsengésű események száma több lehet, mint a kedvezőké. A Patkányt ebben az évben a határozatlanság jellemzi; a döntések meghozatala nehézkes; a Patkány bizonytalansága jelentős mértékű. Határozatlansága miatt nehezen tudja kifejezni magát, sokan könnyű célpontnak tekinthetik. A szerelmi/családi ügyekben és a hivatás területén is számíthat rá, hogy habozása miatt esetleg félreértik szándékait, bizonytalansága miatt rosszul értékelik tetteit. Eltávolodhat másoktól, emiatt magányosnak érezheti magát. A legszívesebben elrejtőzne, de nem teheti, mert a megszokottnál többször kényszerül utazásra.


d.) A Patkány a Nyúl évében

A Nyúl éve a Patkány számára végre meghozza azt a nyugalmat, amit az előző év során hiába remélt. Számos függőben lévő, korábban nyugtalanító, idegességre okot adó ügy rendeződik - sajnos nem mindegyik kifejlete tekinthető pozitívnak, de legalább véget ér a velük kapcsolatos feszültség. Az előző évből még erre az időszakra is átcsorognak a problémát okozó félreértések; ez főként a pénzzel, javakkal kapcsolatos ügyekben jellemző. Jelentkezhet némi, nem túl jelentős anyagi veszteség, de ezt új, reményteli kapcsolatok születése ellensúlyozza.


e.) A Patkány a Sárkány évében

A Sárkány éve a Patkány számára kimondottan jó. A szerelmi/családi ügyekben és a hivatás területén is könnyen elérhetővé válnak azok az eredmények, amelyek már előző évben is foglalkoztatták a Patkány - amelyekről a Tigris évében még álmodni sem mert. Könnyedén, erőfeszítések nélkül eléri céljait, gyarapíthatja vagyonát; a hivatásában komoly tekintélynövekedésre számíthat. A számos pozitív eseményt az új kapcsolatok árnyékolhatják be: a frissen szerzett barátokról/társakról/partnerekről hamar kiderülhet, hogy olyan napnak tekintik a Patkányt, amelynek fényében sütkérezni lehet.


f.) A Patkány a Kígyó évében

A Kígyó éve különleges a Patkány számára - különleges, izgalmas, és nem egyértelműen jó vagy rossz. A szerelmi/családi kapcsolatokban komoly veszteség várható: véget ér egy barátság, megromlik egy korábban jó viszony; előfordulhat, hogy a Patkánynak valamilyen külső ok miatt kell búcsút vennie egy számára fontos személytől. A veszteség megviseli a Patkányt - ez az egészségi állapotában is megmutatkozhat. A hivatás területén visszalépés történhet; nem túl jelentős, de érezhető anyagi veszteség várható. Az év vége táján az élet különböző területein elszenvedett veszteségek egy része pótlásra kerül.


g.) A Patkány a Ló évében

A Ló éve a Patkány számára nagyon nehéz időszak. A szerelmi/családi ügyekben ragaszkodnia kell elveihez. Ha elbizonytalanodik idősebb családtagjaitól/barátaitól kérjen tanácsot; hallgasson meg több véleményt, és amikor döntést hoz, ne a szívére, az eszére hallgasson. A hivatás területén is szilárdnak kell mutatkoznia, máskülönben ellenlábasai könnyű célpontjává válik. A Patkány hajlamos rá, hogy a különböző, nem igazán kedvező események miatt felgyülemlett feszültséget minden korábbinál lendületesebb szórakozással vezesse le. Az eredményt eléri ugyan, megnyugszik és kitisztul a feje, de éppen a szórakozás miatt újabb anyagi veszteségek érhetik. Az anyagi problémákat egyedül, saját erőből próbálja megoldani, mert ha kölcsönkér, ha csak külső segítségre számít, könnyen eladósodhat. Ebben az esetben nagyon valószínű, hogy az adós-hitelező kapcsolatnak egy kellemetlen per tesz pontot a végére. Az állandó feszültség rányomja bélyegét a Patkány kapcsolataira - ezek közül valóban csak a legerősebbek maradnak épek.


h.) A Patkány a Bak évében

A Patkány sokat tanult az előző év eseményeiből. A Bak évében mély levegőt vesz, és megpróbálja megoldani anyagi jellegű problémáit. Hivatása területéről ehhez komoly segítséget kaphat. Amint úgy látja, hogy rendeződnek a dolgai, újból terveket kezd gyártani - ezek közül a legtöbbet nem sikerül elérnie. A kudarc oka majdnem minden esetben az a félelem, amelyet a korábbi egy-két év negatív tapasztalatai táplálnak. Egy új barát (akinek valamilyen köze van a Patkány hivatásához) segítő kezet nyújthat. Neki köszönhetően a Patkány észrevehet olyan lehetőségeket, amilyenek mellett korábban elment. Az év vége alkalmas ezen lehetőségek kihasználására. Ezeknek az eseményeknek pozitív jellegű, évekre kiható eredménye lehet.


i.) A Patkány a Majom évében

A Majom éve a Patkány számára kifejezetten pozitív lesz, a szerelmi/családi kapcsolatokban éppúgy, mint a hivatás területén. Ebben az évben megmutatkozhat annak hatása, hogy a korábbi, negatív, vagy nem kifejezetten pozitív esztendők során a Patkány jelentős mennyiségű tapasztalatra tett szert, és ezeket bölcsen, előrelátóan, meggondoltan, az eszére hallgatva kamatoztatja. A korábbi egy-két évben kötött barátságai és/vagy üzleti jellegű ismeretségei esetében is nyilvánvalóvá válhat, hogy többek puszta kapcsolatnál: ki és fel lehet használni őket, méghozzá úgy, hogy valamennyi fél megelégedésére szolgáljanak. Ennek következtében egy-egy kapcsolat megszüntetése, felbomlása komoly, a jövőre is kiható zavart eredményezhet a Patkány életében. Talán az lesz a legjobb, ha óvatosságból valamennyi kapcsolatára ügyel, mindegyiket ápolja, mindegyiket megpróbálja életben tartani. Ebből nem lehet baj. A soron következő esztendőkben úgyis ki fog derülni, hogy melyik éri meg a további törődést.


j.) A Patkány a Kakas évében

A Kakas éve az eddig bölcsen, megfontoltan lépegető Patkány esetében az események felgyorsulását hozza. Bizonyos szerelmi, családi, üzleti kapcsolatokról hirtelen kiderülhet, hogy egyáltalán nem olyanok, amilyennek a Patkány addig hitte őket. A valóság megismerése nem minden esetben keserű: bizonyos személyekről kiderül, hogy sokkal pozitívabb hatást gyakorolnak a Patkány életére, mint azt addig gondolta volna. Ezektől a személyektől a Patkány nagyon sok segítséget fog kapni, az élet minden területén. Ennek ellenére a csalódások, és az események felgyorsulása miatt a Patkány még több energiát fektet tevékenységeibe, mint korábban. Ez túlhajszoltsághoz, kimerültséghez, esetleg betegséghez vezethet. A Patkány akkor jár el bölcsen, ha a Kakas-év gyorsító hatása ellenére megpróbálja megőrizni saját ritmusát.


k.) A Patkány a Kutya évében

A Kutya éve a Patkány számára kifejezetten negatív események láncolatát hozhatja. A szerelmi, családi életében, a hivatása területén is egymás után kaphatja a rossz híreket olyan történésekről, amelyek többsége akár hosszabb időre rossz útra terelheti az életét. Erről az útról kiderülhet: nem elég, hogy rossz irányba vezet, még nehéz is; menet közben a Patkány komolyabb sérüléseket szenvedhet a szó szoros, és átvitt értelmében is. A tépelődésre amúgy is hajlamos Patkány sokat aggódik az életében lejátszódó negatív, vagy akár semleges események miatt - olyan sokat, hogy gondolatai jobbára állandóan a problémái körül forognak, így nem sok ideje marad a helyes út meglelésére, a valódi megoldások felkutatására. A Kutya évén a Patkány csak óriási türelemmel juthat keresztül úgy, hogy nem szenved maradandó károsodásokat.


l.) A Patkány a Disznó évében

A Disznó évében a Patkányt az óvatosság jellemzi. Az előző esztendőben (Kutya-év) jó néhányszor megégette magát, ezért most már a családi, szerelmi és hivatásbeli ügyekben is körültekintően bánik a tűzzel, sőt, még a legkisebb parázzsal is. Az óvatosság sosem árthat, de a túlzott körülményeskedést is kerülni kell. A Patkány akkor jár el helyesen, ha a Disznó évét nem az új célok elérésére, hanem az addig megszerzett eredmények/pozíciók/kapcsolatok megtartására szánja. A már létező kapcsolati közül néhányról kiderülhet, hogy korántsem olyan szilárd, életképes és kölcsönös, mint a Patkány korábban gondolta. A Disznó évében jelentkezhetnek olyan rokonok, barátok, ismerősök, akik érzelmi és/vagy anyagi területen megpróbálják kihasználni a Patkányt. A leghelyesebb, ha a Patkány megtanulja, hogyan mondjon nem úgy, hogy közben az „igen"-t se felejtse el teljesen.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 24
Heti: 527
Havi: 964
Össz.: 538 851

Látogatottság növelés
Oldal: --- Kínai örökhoroszkóp részlet
Sudhana könyvkiadó - © 2008 - 2024 - golokabolt.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »